Werken in Frankrijk

Een bedrijf in het buitenland opzetten is niet simpel, en moet goed gebeuren anders kunt u problemen krijgen op onder andere jurisch niveau, bij de belastingdienst, maar ook voor kleinere dingen als uw zorgverzekering en pensioen. Hier bij Emigratie Coach helpen wij u om deze zaken goed en soepel te laten verlopen.

Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

  • Het opzetten van bedrijven Vaak wordt er gedacht dat de inschrijving van een bedrijf in de juiste “chambre” (chambre de commerce, chambre de métiers, …) het ingewikkeltst is van de procedure. Eigenlijk is dit slechts een begin. Na de inschrijving komt er een heleboel op u af. Zaken die er geregeld moeten worden, papieren die ingevuld moeten worden, maar ook bergen met post. Brieven die erg belangrijk zijn, maar ook een hoop reclame en zelfs brieven die belangrijk zien maar eigenlijk oplichting zijn. Wij bieden u hulp aan om het bedrijf op te zetten, maar ook om u door deze ingewikkelde fase heen te begeleiden zodat u en uw bedrijf goed terecht komen.
  • Het schrijven van een ondernemingsplan en een begroting Moet u naar de bank voor een lening? Dan heeft u een ondernemingsplan en een begroting nodig. Niets is zo genant als een ondernemingsplan die van alles mist en honderd taalfouten bevat.  Of een begroting die niet professioneel en juist is. Franse banken zijn nog ouderwets en willen dit op de juiste franse manier geschreven hebben. En bij voorkeur dan door een frans accountency bureau. Zo niet, dan is de kans groot dat u plan nog voor de eerste ontmoeting al in de prullebak belandt. Wij bieden u een correct ondernemingsplan met een begroting naar de franse normen, opgezet door Emigratie Coach in samenwerking met een erkent frans accountency bureau.
  • Contact leggen met banken voor leningen Wanneer uw bedrijfsplan klaar is en door u is goedgekeurd, dan kunnen wij voor u met de bank naar uw keuze contact maken en uw plan voorleggen. Mocht de bank geintresseerd zijn in uw plan, dan nemen zij direct contact met u op, of als u dat wenst met ons. Waarna wij met u mee kunnen gaan om het plan uit te leggen bij de bank (zie ook “meegaan als vertaalster en ondersteuning naar afspraken”)
  • Meegaan als vertaalster en ondersteuning naar afspraken Heeft u belangrijke afspraken of dingen te regelen? Bang om belangrijke details te missen door de Franse taal? Wij van Emigratie Coach gaan met u mee om te vertalen, maar ook om u te ondersteunen tijdens deze afspraken.
  • Invullen van papieren voor de zorgverzekering, zoals de RSI en URSSAFF Wij van Emigratie Coach bieden u de simpele hulp aan om u aan te melden bij de juiste zorgverzekering en de benodigde paperassen in te vullen die daarmee gepaard gaan. Ook later als u dingen wilt veranderen, opvragen of weten, kunt u ons inschakelen om het voor u te regelen.
  • Vergunningen aanvragen Chambres d’hôtes, campings (ook mini-campings), drankvergunningen, en verbouwingen hebben allemaal een soort van vergunning nodig. Welke vergunning u nodig heeft, hoe u die aan kunt vragen, en waar u die kunt aanvragen, kunt u allemaal bij ons te weten komen. Tevens kunt u het ook door ons laten completeren (zie “hulp bij papieren en formulieren invullen.
  • Hulp bij papieren formulieren invullen Bij het kopen van een huis, bedrijven oprichten en verbouwingen, gaan vaak een hoop papieren gepaard. Een Cerfa document krijg je hier al gauw uitgedeeld en deze zijn soms nog lastig om in te vullen. Wij bieden u hulp aan bij het invullen van deze formulieren en zorgen dat ze op het juiste bureau terecht komen.

Maar ook een simpel telefoontje kunnen wij voor u regelen. Als u bedrijven of instanties moet contacteren, en u krijgt het niet voor elkaar, neem dan contact met ons op en wij zullen het voor u regelen.

Aarzel vooral niet om contact op te nemen als u hulp nodig heeft voor andere zaken.

Uw privacy zal bij ons ten allertijde gewaarborcht blijven.

Onze tarieven kunt u opvragen via het contact formulier.