Leven in Frankrijk

Het leven in Frankrijk draait om papieren. U zult er dus bij aankomst, maar ook later een hoop ontvangen en moeten invullen. Als al deze dingen u een beetje te veel worden, dan zijn wij er om u te helpen en de zaakjes te regelen zodat uw emigratie soepel verloopt.

Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

  • Bankrekening openen Om al uw financiele zaken te regelen, moet u een bankrekening openen. Wij van Emigratie Coach helpen u met het contact maken met de bank, de juiste papieren te verkrijgen en alles netjes in te vullen.

  • Telefoon/internet aansluiten Dit geldt ook voor elektra en gas. We leven in de 21ste eeuw en leven met alle gemakken en comfort. Maar om dat allemaal af te sluiten is soms niet zo simpel. De internet site van de levrancier is vaak onduidelijk, en de vrouw aan de telefoon praat zo snel. Wij zijn er om die klus te klaren voor u, en alle papieren in te vullen en op te sturen.

  • Zorgverzekering regelen, zoals een Carte vitale, en een aanvullende verzekering (mutuelle) In Frankrijk werken de dokters en apotheken met een groene kaart voor de ziektekostenverzekering, deze wordt een Carte Vitale genoemd. De aanvraag is een lange procedure, met een hoop papieren. Wij helpen u bij het soepel laten verlopen van het gehele proces. Een aanvullende verzekering kunt u bij een organisme naar keuze aanvragen. Als u dat wenst kunnen wij samen met u kijken, wat het het beste bij u past en helpen deze verzekering af te sluiten.

  • Inschrijven voor school Scholing gaat hier iets anders dan in Nederland, maar dat hoeft zeker geen reden te zijn om u van uw plannen te weerhouden. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat Franse scholen erg fijn zijn en dat het er vaak goed geregeld is. Wij schrijven uw kinderen in bij de school die u wenst (priv√© of publiek). Tevens kunnen veel scholen extra taal lessen regelen voor uw kinderen, waardoor de intergratie in de Franse samenleving sneller gaat. Wij helpen u en uw kinderen om dit voor elkaar te krijgen.

  • Caisse d’Allocations Familiale (CAF) Voor alles wat kinderbijslag en huursubsidie en dergelijke betreft moet u bij de CAF zijn. De CAF is een overheidsinstelling, waarvoor veel papieren nodig zijn (heel veel papieren…). Lukt het u niet om wegwijs te worden in al die papieren, of weet u niet waar u moet beginnen,wij van Emigratie Coach regelen graag al uw CAF zaken.

  • Meegaan als vertaalster en ondersteuning naar diverse zaken Mocht u voor het een en ander een afspraak nodig hebben, en weet u niet zo goed hoe u dat moet redden? Bang dat u belangrijke details mist tijdens een gesprek? Wij van Emigratie Coach gaan met u mee voor de vertaling en ter ondersteuning.

Maar ook een simpel telefoontje kunnen wij voor u regelen. Als u bedrijven of instanties moet contacteren, en u krijgt het niet voor elkaar, neem dan contact met ons op en wij zullen het voor u regelen.

Aarzel vooral niet om contact op te nemen als u hulp nodig heeft voor andere zaken.

Uw privacy zal bij ons ten allertijde gewaarborcht blijven.

Onze tarieven kunt u opvragen via het contact formulier.