Over mij

Mijn naam is Amber en jaren geleden ben ik met mijn ouders naar Frankrijk verhuisd. Daar zijn zij een toeristisch bedrijf begonnen terwijl ik samen met mijn broer en zussen naar de Franse school ging.

In het begin stootten wij vaak ons hoofd tegen dingen die geregeld moesten worden, omdat het net even anders ging dan verwacht. Mijn moeder had altijd trouw haar cursus Frans gevolgd in Nederland, maar toch was het niet zo simpel als het leek en schoot het vaak tekort.

Uit onze eigen ervaring is dus gebleken dat het van grote waarde kan zijn om op weg geholpen te worden met bepaalde zaken zoals het inschrijven op school, extra Franse taal lessen voor de kinderen op school regelen, een bankrekening openen, de auto overzetten op Frans kenteken, het opzetten van een bedrijf en kinderbijslag aanvragen bij de “Caisse d’Allocations Familiale” (CAF). En dit is nog maar een kleine greep uit alle zaken die moeten worden geregeld.

Ik heb hier in Frankijk mijn Baccalaureaat Scientifique gehaald en daarna ben ik naar de universiteit gegaan om psychologie te gaan studeren met daarop volgend een master “ingénierie de formation et d’insertion professionnelle” (opleiden en invoegen van mensen in de professionele wereld). Mijn studie heeft mij inzicht gegeven in het bedrijfsleven, de wetgeving en ik heb veel belangrijke connecties opgedaan.

Nu, jaren later, heb ik 2 succesvolle bedrijven. Een daarvan is een familie bedrijf in het toerisme (een chambres d’hôtes met mini camping) en de ander is dit bedrijf “Emigratie Coach”. Vaak kwamen er bij ons mensen op vakantie die vroegen of wij raad konden geven of konden helpen met bepaalde zaken. Daaruit vloeide het idee om dit bedrijf op te starten. Met alle ervaring die wij opgedaan hebben, maar ook met mijn studie, heb ik heel veel geleerd over de hedendaagse gang van zaken hier in Frankrijk. Daardoor heb ik door de jaren heen goede en betrouwbare connecties opgedaan. Tevens heb ik ervaring met huizen kopen, zowel als particulier maar ook als bedrijf. Een bedrijfsplan opstellen, zorgen voor een prognose, en vervolgens een presentatie geven bij de bank om het idee te verkopen zijn mij niet vreemd.

Mijn leven hier in Frankrijk zou ik voor geen goud in ruilen voor een ander. Alles wat ik bereikt heb in het leven is Frans. Mijn diploma’s, mijn rijbewijs en ook mijn bedrijven zijn allemaal Frans. Ik heb hier mijn familie, mijn vrienden, mijn collega’s en mijn partner. Als mensen mij vragen of ik er ooit spijt van heb gehad om weg te gaan en of ik het mis? Dan is mijn antwoord altijd volmondig: Nee!